Ugnsbakad pumpa fylld med hummus och feta
Butternutpumpans härliga smak kommer verkligen fram när den får tillagas i ugnen. Efter en stund fyller du pumporna med en krämig blandning av soltorkade tomater, grillad paprika, fetaost och färdig hummus. Gratinera en stund till med mer fetaost på toppen och den ugnsbakade pumpan är klar att servera.
Ingredienser
4 portioner
2 butternutpumpor (à ca 750 g)
salt
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
1 förp strimlad grillad paprika (à 200 g)
1 förp hummus (à 200 g)
150 g fetaost
20 g färsk persilja
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan sallad.
Energi1771 KJ / 423 kCal
Fett23 g
Salt7 g
Kolhydrater32 g
Protein17 g
Kommentarer
En riktig storfavorit här hemma med den karamelliserade smaken av pumpa med sälta från fetaosten, bara totalt älskar!
Alice
2024-11-07Salta och peppra pumpan innan den går in i ugnen. Efter 30min, eller när pumpa köttet är mjukt, gröp ur köttet och blanda med hummus röran. Lägg tillbaka i skalet och gratinera 10min tills eller tills osten fått färg.
Carl
2023-10-13Toppingen var hur god som helst, men pumpan i sig var sådär. Nästa gång ska jag prova med zucchini eller aubergine istället, det tror jag höjer rätten till en 4:a!
Ellen
2023-10-07