Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör
![Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_223275/cf_259/ugnsbakad_rotselleri_med_citron_och_brynt_smor____.jpg)
Gör en vego förrätt till nyår eller mellanrätt när du vill bjuda på något enkelt men elegant: servera skivor av ugnsbakad rotselleri med selleri, citron, brynt smör och krasse.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
![Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_223275/cf_259/ugnsbakad_rotselleri_med_citron_och_brynt_smor____.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 rotselleri (à ca 800 g)
200 g smör
1/2 tsk salt
150 g stjälkselleri
1 - 2 citroner
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)
flingsalt
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1266.3 KJ / 302.4 kCal
Fett28.2 g
Salt1.73 g
Kolhydrater8.4 g
Protein2.3 g
Kommentarer
Ljuvligt gott⭐️⭐️⭐️
Jeanette
2023-01-03Så gott till nyår 2020!
Cecilia
2021-12-10Vinnaren på nyårsbordet, gjordes veganskt! OMG - så gott
Sebastian
2021-01-01