Ugnsbakad sej under örttäcke med ratatouille

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
1
Ugnsbakad sej under örttäcke med ratatouille

Det här receptet på ugnsbakad sej under örttäcke med ratatouille är en fyllig rätt med aromatiska och härliga smaker som både vuxna och barn gillar. Servera gärna fisken och ratatouillen med ris eller bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2011

Ugnsbakad sej under örttäcke med ratatouille

Ingredienser

4 portioner
600 g  sejfilé
1 dl  italienska örter
1 dl  ströbröd
finrivet skal och juice av 1/2   citron
2 msk  olivolja
2 1/2 msk  vatten
4   port ris eller bulgur
salt och peppar

Ratatouille

1   gul lök
2   vitlöksklyftor
2   paprikor
1   aubergine
2 msk  olivolja
400 g  krossade tomater
1 msk  balsamvinäger
1 tsk  strösocker
1 dl  vatten
2   lagerblad

Gör så här

Tips

Gör gärna ratatouillen i förväg. Lägg den sedan i botten av samma form som du tillagar fi sken i. Då blir sejen extra saftig och smakrik!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Toppen men väldigt mkt fisk för 4 p, vi äter normalt 400 gr och rataouillen blev det lite mycket av!

Krister

2011-09-26

Testa liknande recept

Ugnsbakad ratatouille med salvia och citron
Betyg 4.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ratatouille grundrecept
Betyg 4.4 av 5.
183 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt korv med ratatouille och timjansenap
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ratatouille i lergryta med kapris och ägg
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ratatouillekyckling
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsratatouille med bakat ägg
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga