Ugnsbakad spättafilè med ägg och dill
![Ugnsbakad spättafilè med ägg och dill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_164631/cf_259/ugnsbakad_spattafilè_med_agg_och_dill.jpg)
Ägg, dill och kaviar är en kombo som är svår att ignorera. Tvärtom. Den är nästan oemotståndlig. Särskilt när den kommer in på en tallrik tillsammans med en fin bit fiskfilé.
![Ugnsbakad spättafilè med ägg och dill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_164631/cf_259/ugnsbakad_spattafilè_med_agg_och_dill.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
5 dl mjölk (3%)
1 1/2 dl vispgrädde (40%)
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 msk majsstärkelse
1/2 kruka dill
3/4 dl kaviar
salt
svartpeppar
300 g fryst grönmix (broccoli, gröna bönor och romanesco)
800 g fryst rödspättafilé
Till servering
kokt potatis
sallad
citronklyftor
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hej vad är exempel pågrönmix ?
Monica
2020-11-08