Ugnsbakad torsk med linser och tomat
![Ugnsbakad torsk med linser och tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_159923/cf_259/ugnsbakad_torsk_med_linser_och_tomat.jpg)
Den tillagade torskbiten serveras på en bädd av mustig tomatbaserad linsgryta. Servera allt med nykokt potatis, garnera med rucolablad och avnjut med något gott att dricka till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017
![Ugnsbakad torsk med linser och tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_159923/cf_259/ugnsbakad_torsk_med_linser_och_tomat.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Torsk
4 port torskfilé
salt och peppar
Linspanna
1 rödlök
1/2 kruka persilja
250 g körsbärstomater
4 msk olivolja
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2 msk rödvinsvinäger
65 g rucola
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2154 KJ / 515 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer