Ugnsbakad torsk med saffran och tomat
![Ugnsbakad torsk med saffran och tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_211526/cf_259/ugnsbakad_torsk_med_saffran_och_tomat.jpg)
Hur kryddar man bäst en vit fisk? Med saffran såklart! Här är det en crème fraiche med smak av saffran och tomat som bres över fisken innan den tillagas färdigt i ugnen. Ett annat perfekt komplement till detta är en sparrisfylld sallad, och såklart; lite kokt potatis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020
![Ugnsbakad torsk med saffran och tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_211526/cf_259/ugnsbakad_torsk_med_saffran_och_tomat.jpg)
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
350 g torskrygg
salt
peppar
2 dl crème fraiche med saffran & tomat
1 förp sallad med sparris, rödbeta och ruccola med dressing (à 165 g)
För alla
Kontrollera innehållet i sparrissalladen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2921 KJ / 699 kCal
Fett33 g
Salt2.6 g
Kolhydrater53 g
Protein45 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott, fick full pott av gästerna. Jag rörde ut creme fraiche med matgrädde och stödde riven ost cheddar & mozzarella över.
Åsa
2022-05-29La till purjo och tomat i skivor över fisken- det blev jättegott!
Synnöve
2022-03-02Väldigt gott lättlagat!?
Ann-christin
2020-12-31