Ugnsbakad vaniljcrème

Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
3
Ugnsbakad vaniljcrème

Denna utomordentligt goda, ugnsbakade vaniljcrème är perfekt till efterrätt! Tillaga bara din vaniljcrème enligt anvisningarna och bjud på den varm, toppad med smält farin och hjortron som fått marinera i konjak med socker. Så gott!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1995

Ugnsbakad vaniljcrème

Ingredienser

4 portioner
2   vaniljstänger
5   äggulor
100 g  socker
1 1/2 dl  mjölk
3 3/4 dl  vispgrädde
50 g  brun farin

Marinerade hjortron

100 g  hjortron
1/2 dl  konjak
50 g  socker

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Det gick bra att använda fryst grädde. För mig blev det inte vattnigt.

Malin

2024-01-01

Hej Malin! Stort tack att du vågade prova och dessutom delade med dig av resultatet. Tack! Hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-01-04

Kan man använda grädde som har varit fryst?

Malin

2023-12-30

Ska inte mjölken och grädden koka upp först.? Den blev litet vattnig, men God ändå!

Louise

2020-02-17

Hej Louise! Nej, du behöver inte koka upp mjölk och grädde innan. Kul att höra att du tyckte om det även om det blev lite vattnigt! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-02-18

Testa liknande recept

Osttallrik med portvinskokt päron och hjortronröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängsviss med hjortron och kolasås
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hjortronconsommé med tillbehör
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tranbärschokladkaka med vit chokladmousse
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Creme caramel/creme brylé
Betyg 3 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta päron med choklad & päronmousse
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga