Ugnsbakad vaniljcrème
![Ugnsbakad vaniljcrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_210984/cf_259/ugnsbakad_vaniljcrème.jpg)
Denna utomordentligt goda, ugnsbakade vaniljcrème är perfekt till efterrätt! Tillaga bara din vaniljcrème enligt anvisningarna och bjud på den varm, toppad med smält farin och hjortron som fått marinera i konjak med socker. Så gott!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1995
![Ugnsbakad vaniljcrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_210984/cf_259/ugnsbakad_vaniljcrème.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 vaniljstänger
5 äggulor
100 g socker
1 1/2 dl mjölk
3 3/4 dl vispgrädde
50 g brun farin
Marinerade hjortron
100 g hjortron
1/2 dl konjak
50 g socker
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det gick bra att använda fryst grädde. För mig blev det inte vattnigt.
Malin
2024-01-01Hej Malin! Stort tack att du vågade prova och dessutom delade med dig av resultatet. Tack! Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-04Kan man använda grädde som har varit fryst?
Malin
2023-12-30Ska inte mjölken och grädden koka upp först.? Den blev litet vattnig, men God ändå!
Louise
2020-02-17Hej Louise! Nej, du behöver inte koka upp mjölk och grädde innan. Kul att höra att du tyckte om det även om det blev lite vattnigt! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-18