Ugnsbakade äpplen med hasselnötter och lönnsirap

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
3
Ugnsbakade äpplen med hasselnötter och lönnsirap

Ugnsbakade fyllda äpplen är en klassisk efterrätt som går lätt att variera. Här har vi fyllt äpplena med hasselnötter och kanel som sedan helt enkelt bakas i ugnen tills de är mjuka. Servera med vispad grädde eller vaniljglass som smälter på de varma äpplena. Mums!

Ugnsbakade äpplen med hasselnötter och lönnsirap

Ingredienser

4 portioner
4   fasta äpplen (t ex. aroma eller frida)
1 1/2 dl  finhackade hasselnötter
75 g  rumsvarmt smör
2 msk  farinsocker
1/2 msk  mald kanel
1/2 krm  salt
lönnsirap

Till servering

grädde eller vaniljglass

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj grädde eller äggfri glass till servering.

Näringsvärdet är exkl tillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Struntade i sirapen och körde i nya airfryern!

Eva

2022-12-29

Ja, utan nötter

Aruna

2021-04-29

Väldigt god, alla gäster älskade den

Irene

2020-09-14

Näringsvärde per portion

Energi1816 KJ / 434 kCal
Fett34 g
Salt0.8 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Äppelgott med nöt- och havresmul
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanelbullepannkakor
Betyg 3.6 av 5.
59 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Irish coffee
Betyg 4.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knaprig müsli
Betyg 4 av 5.
137 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krispig müsli
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sötpotatispannkakor med kanel och tranbär-nötsirap
Betyg 3 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga