Ugnsbakade äpplen med russin och havregryn

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Ugnsbakade äpplen med russin och havregryn

Enkel och supergod är den här äppelefterrätten. Äpple, smör, havregryn och russin kryddade med kanel bakas en kort stund i ugnen. Sedan är efterrätten klar att serveras, gärna med en klick vaniljkvarg.

Ugnsbakade äpplen med russin och havregryn

Ingredienser

4 portioner
6   äpplen
50 g  smör
2 tsk  mald kanel
1 dl  havregryn
1 dl  russin
2 dl  vaniljkvarg

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och kvarg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Enkelt och snabbt recept! Skippade russinen och serverade med vaniljsås. Blev väldigt gott, kan verkligen rekommendera!

Zoé

2022-02-14

Testa liknande recept

Hallonsmoothie med havre
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Morgongröt
Betyg 2.7 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostade majskolvar med paprikapesto och parmesan
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fruktboll
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig äppeldessert
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Utflyktssemla med äpple, nötter och vanilj
Betyg 3.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 15 min att tillaga