Ugnsbakade grönsaker med brynt smörvinägrett
Här ugnsbakas purjolök, kålrot, morötter och palsternacka med en grönsaksbuljong, och toppas med en vinägrett på brynt smör. Supergott tillbehör till både kött och fisk!
Ingredienser
8 bufféportioner
Grönsaker
1/2 purjolök
1/2 kålrot
2 morötter
2 palsternackor
3 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan
1 kruka persilja
Vinägrett
1 silverlök
100 g smör
1/2 dl rödvinsvinäger
salt och peppar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi625 KJ / 149 kCal
Fett11 g
Salt1.2 g
Kolhydrater10 g
Protein2 g
Kommentarer