Ugnsbakade rotfrukter
![Ugnsbakade rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182645/cf_259/ugnsbakade_rotfrukter.jpg)
Ugnsbakade rotfrukter är det perfekta tillbehöret både till fisk- och kötträtter. Potatisarna, palsternackorna och morötterna smakar ljuvligt gott av smakhöjare som salt, citron och färsk rosmarin.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005
![Ugnsbakade rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_182645/cf_259/ugnsbakade_rotfrukter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
2 palsternackor
4 morötter
200 g rotselleri
1 msk olivolja
salt
1 citron
3 kvistar färsk rosmarin
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1068 KJ / 255 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein5 g
Kommentarer
Supergott! Lade till gul lök och spetspaprika. Gjorde en stor laddning så minst 60 min i ugnen. Supergott med en krovgryta till
Yvonne
2023-03-29Supergott och enkelt!
Azhar
2021-01-31Extra god kryddning med citronzest och rosmarin på en klassisk rätt.
Kristin
2019-06-21