Ugnsbakade tomater med halloumi
![Ugnsbakade tomater med halloumi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19152/cf_259/ugnsbakade_tomater_med_halloumi.jpg)
Testa att laga till ugnsbakade tomater med halloumi - det är gott, enkelt och lyxigt! Servera de ugnsbakade tomaterna och halloumin som förrätt eller som tillbehör till grillat kött. Smaskens!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
![Ugnsbakade tomater med halloumi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19152/cf_259/ugnsbakade_tomater_med_halloumi.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta kidneybönor eller vita bönor (à 400 g)
4 bifftomater eller dubbelt så många normalstora tomater
1 gul lök
2 hela vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 förp halloumi (à 250 g)
1 1/2 tsk franska örter
1 msk olivolja
1 krm nymalen svartpeppar
ev balsamicosirap
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: ersätt halloumi med t ex laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumi med tofu.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 4 2010.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer