Ugnsbakat ris med kyckling
Laga allt i en ugnsform det är smidigt och enkelt, här gör vi en ugnsbakad variant av fried rice. Ugnsformen fyller du med jasminris, grönsaker och kyckling som kryddas med ostronsås och chili. Rör ner ägg i riset och tillaga en liten stund till innan du serverar.
Ingredienser
4 portioner
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl jasminris
4 kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 600 g)
2 msk ostronsås
1 krm chiliflakes
2 morötter
1 röd paprika
250 g frysta ärtor
2 salladslökar
4 ägg
1 msk japansk soja
Till servering
ostronsås
majonnäs
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2232 KJ / 532 kCal
Fett8 g
Salt2.7 g
Kolhydrater61 g
Protein51 g
Kommentarer
Riset blev alldeles torrt o hårt. Smaklöst och torrt. Äggen märktes inte. Kommer inte att göra om.
Angeline
2024-02-12Dra ner på tiden till riset och öka till kycklingen istället. Väldigt gott med majonnäs till.
Linda
2024-02-11Riset blev tyvärr överkokt, jag tror att riset ska ha lite kortare tid.
David
2024-02-10