Ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs
För dig som inte äter kött är det här receptet på ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs en riktig höjdare. Servera de gratinerade paprikorna och färsen till middag.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 morot
1 gul lök
2 msk olivolja
300 g fryst, tinad vegetarisk färs
1 grönsaksbuljongtärning
500 g passerade tomater
1 msk finriven ingefära
1 krm chilipulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk garam masala
1 tsk kanel
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
4 stora paprikor
1 stor tomat
100 g lagrad ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1439 KJ / 343 kCal
Fett16 g
Salt4 g
Kolhydrater22 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tycker att det blir för salt, så jag minskar på saltet.
Pernilla
2021-09-05Jättegott!
Lina
2020-02-18Väldigt gott!!
Helena
2017-11-06