Ugnsomelett med svampstuvning

Betyg 3.9 av 5.
100 personer har röstat
17
Ugnsomelett med svampstuvning

Använd dina nyplockade kantareller till att tillaga den här mumsiga ugnsomeletten. Gör en krämig stuvning på svamp, grädde och smör och servera svampstuvningen på din omelett. Passar både till lunch och middag, lysande gott.

Ugnsomelett med svampstuvning

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 msk  vetemjöl
5 dl  mjölk
4   ägg
2 krm  salt
2 krm  vitpeppar
smör till formen

Stuvning

1 l  kantareller
smör till stekning
1 tsk  salt
1 - 1 1/2 krm  peppar
3 dl  vispgrädde eller mellangrädde
majsstärkelse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
100 personer har röstat

Kommentarer

Blev görgött!🙏🍄‍🟫🍄‍🟫

Jeanette

2024-07-27

Väldigt enkel och uppskattad vardagsrätt här hemma. Jag skippar alltid steget med att värma mjölken på spisen innan, blandar istället allt i ett stor bunke och sedan ner i en ugnsform direkt. Kan addera ett par minuter på omeletten när den är i ugnen men inte mer än så.

Emma

2023-09-06

Vem lägger matsked som dosering!! Gick ju loss på decelitermåttet 😅😅

Peter

2022-03-15

Näringsvärde per portion

Energi2589 KJ / 619 kCal
Fett55 g
Salt6.84 g
Kolhydrater17 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Kantarellstuvning
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegansk fritatta med kantareller och rödbetor
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vispat kantarellsmör
Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarellbiffar
Betyg 2.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tagliatelle med Västerbottensost och kantareller
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarellsås
Betyg 3.8 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga