Ugnspannkaka med bacon, äpple och morotssallad
Gör ugnspannkakan till en nyttigare middagsrätt genom att tillsätta stekt bacon och servera tillsammans med en sallad baserad på morötter, rivet äpple och russin. Servera eventuellt även en klick lingonsylt till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011
Ingredienser
4 portioner
280 g tärnat bacon
4 ägg
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
Sallad
3 morötter
1 grönt äpple
1 dl russin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3224 KJ / 773 kCal
Fett32.6 g
Kolhydrater89.8 g
Protein29.4 g
Kommentarer
Hej Barbro! Feltryck i Maxi Skolstart, receptet ska vara utan lättölen.
Redaktionen
2011-08-25Mycket gott. Barnen 5 och 7 gav denna rätt 4 av 5 och ville ha det fler gånger. De älskade även salladen.
Jessica
2011-08-24I tidningen Maxi Skolstart har jag provat en del jättegoda rätter, men när jag skulle laga meny 2 måndag: ungspannkaka så står det lättöl i ingredienserna men inte i tillagningen. Vill bara obs andra på det. Mvh Barbro Andersson
Barbro
2011-08-22