Ugnspannkaka med bacon och äpple
Ungspannkaka är svårslaget när du enkelt vill laga en god lunch eller middag. Pannkakan smaksätts med bacon och äpple. Du gör ungspannkakan extra nyttig genom att servera den tillsammans med cottage cheese, lingonsylt och rårivna morötter.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3/4 tsk salt
3 ägg
280 g tärnat bacon
1 äpple
Till servering
2 dl lingonsylt
2 rårivna morötter
250 g cottage cheese
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2902 KJ / 693 kCal
Fett35 g
Salt3.5 g
Kolhydrater61 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skulle ha givit 5 stjärnor om det har funnits ett glutenfritt alternativ. Tyvärr så får vi väldigt få alternativ.
Mariette
2024-04-08Är inte så förtjust i ugnspannkaka egentligen, men detta är riktigt gott. Låter den vara inne 10 min t så den inte blir så "geggig"
Åsa
2024-02-11Super bland, the middle doesn't really bake, and it wasn't filling. The one star is for the bacon, whic is always good.
Liesl
2024-02-07