Ugnspannkaka med bacon och purjolök
Ugnspannkaka är ett klassiskt recept som uppskattas av alla. Denna fluffiga ugnspannkaka med bacon och purjolök är lättlagad och otroligt god till vardagsmiddagen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000
Ingredienser
4 portioner
1 paket bacon (à 140 g)
1 liten purjolök
3 ägg
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
lingonsylt
råkostsallad (på riven kålrot, morot och apelsin)
Till servering
lingonsylt
råkostsallad
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt mjölk till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Detta leder till ca en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2451 KJ / 586 kCal
Fett23 g
Salt2.3 g
Kolhydrater66 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakfull och lättäten ugnspannkaka! Härlig med en råkostsallad till.
Anna
2023-08-21Jättegott🤗
Liselotte
2020-10-22enkelt och gott
Börje
2020-06-25