Ugnspannkaka med grillad paprika och tomatkompott
![Ugnspannkaka med grillad paprika och tomatkompott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230130/cf_259/ugnspannkaka_med_grillad_paprika_och_tomatkompott.jpg)
Variant av ugnspannkaka som innehåller både grillad paprika och spenat, vilka ger pannkakan fin smak. Serveras tillsammans med den chilikryddade tomatkompotten och toppa pannkakan med fetaost och pumpakärnor.
![Ugnspannkaka med grillad paprika och tomatkompott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230130/cf_259/ugnspannkaka_med_grillad_paprika_och_tomatkompott.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Tomatkompott
3 cm ingefära
1 röd peppar (chili)
500 g tomater
1 citron (finrivet skal och färskpressad saft)
2 dl syltsocker
Ugnspannkaka
4 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 msk smör (till formen)
1 förp grillad paprika (à 530 g)
1 förp babyspenat (à 65 g)
150 g fetaost
1 dl pumpakärnor
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och fetaost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3261 KJ / 780 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater92 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer