Ugnspytt med chorizo och vitlöksyoghurt
Ugnspytt med chorizo och vitlöksyoghurt är en rustik och trevlig rätt som är rik på smak. Du ugnsbakar potatis, rotselleri, lök, zucchini, prinskorv och chorizo och serverar med en mild men smakrik vitlöksyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis (t ex cecile)
1 rödlök
1 zucchini
ca 200 g rotselleri
2 msk olivolja
1 tsk salt
300 g färsk chorizo
300 g prinskorv
1 påse färdigskuren sallad
Vitlöksyoghurt
1/2 vitlöksklyfta
1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
1 tsk honung
1/2 kruka hackad persilja
salt och peppar
För alla
Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Självklart går det bra att steka korvarna i stekpanna också, det gör man som man vill.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3017 KJ / 755 kCal
Fett44.4 g
Kolhydrater53.8 g
Protein24 g
Kommentarer