Ugnspytt med senapskräm och krispig krassesallad

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
1
Ugnspytt med senapskräm och krispig krassesallad

Enklare än så är kan det knappast bli. Den här pytten på kassler, potatis och majrovor serveras med en söt-stark kräm av crème fraiche, dijonsenap och honung.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012

Ugnspytt med senapskräm och krispig krassesallad

Ingredienser

4 portioner
4   morötter
3   majrovor
450 g  sparrispotatis
1/2 tsk  torkad timjan
2 msk  olja
salt och peppar
ca 400 g  kassler
2 dl  crème fraiche
1 1/2 msk  dijonsenap
1/2 msk  vitvinsvinäger
1/2 msk  flytande honung
65 g  machésallad
1   förp smörgåskrasse

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Vispa crème fraichen med elvisp riktigt fluffigt. Har man ingen elvisp kan man röra crème fraichen och senapen till en sås.

Kockknepet: Vispad crème fraiche är även utmärkt till dessert istället för grädde. Smaksätt med vaniljsocker och t ex limeskal.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Gott! Men ska salladen och krassen blandas i pytten som det står i receptet? Bilden visar att man ska blanda det med morots-strimlorna. Vi gjorde som på bilden.

Carolin

2012-02-22

Näringsvärde per portion

Energi2610 KJ / 625 kCal
Fett27.4 g
Kolhydrater59.1 g
Protein29.3 g

Testa liknande recept

Glaserad majrova
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majrova med citron och timjan
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Suovas pirko
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörsvängd majrova med kantarell
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamelliserade majrovor med smålök och russin
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd majrova
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga