Ugnspytt med senapskräm och krispig krassesallad
![Ugnspytt med senapskräm och krispig krassesallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_48231/cf_259/ugnspytt_med_senapskram_och_krispig_krassesallad.jpg)
Enklare än så är kan det knappast bli. Den här pytten på kassler, potatis och majrovor serveras med en söt-stark kräm av crème fraiche, dijonsenap och honung.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012
![Ugnspytt med senapskräm och krispig krassesallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_48231/cf_259/ugnspytt_med_senapskram_och_krispig_krassesallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 morötter
3 majrovor
450 g sparrispotatis
1/2 tsk torkad timjan
2 msk olja
salt och peppar
ca 400 g kassler
2 dl crème fraiche
1 1/2 msk dijonsenap
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk flytande honung
65 g machésallad
1 förp smörgåskrasse
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Vispa crème fraichen med elvisp riktigt fluffigt. Har man ingen elvisp kan man röra crème fraichen och senapen till en sås.
Kockknepet: Vispad crème fraiche är även utmärkt till dessert istället för grädde. Smaksätt med vaniljsocker och t ex limeskal.
Kockknepet: Vispad crème fraiche är även utmärkt till dessert istället för grädde. Smaksätt med vaniljsocker och t ex limeskal.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2610 KJ / 625 kCal
Fett27.4 g
Kolhydrater59.1 g
Protein29.3 g
Kommentar
Gott! Men ska salladen och krassen blandas i pytten som det står i receptet? Bilden visar att man ska blanda det med morots-strimlorna. Vi gjorde som på bilden.
Carolin
2012-02-22