Ugnsraggmunk med fläsk
Raggmunk med fläsk är en favorit som här får en ny skepnad då den görs i ugnen istället för i pannan. Genom att grädda raggmunken i ugnen blir den otroligt saftig inuti, samtidigt som den får en härligt gyllenbrun yta. Ät och njut med knaperstekt fläsk och en rejäl klick lingonsylt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
4 portioner
Rårörda lingon
2 dl frysta lingon
1 dl strösocker
2 msk smör
4 ägg
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
2 bakpotatisar (à ca 350 g)
2 morötter
375 g skivat rimmat stekfläsk
1 msk smör
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Receptet har uppdaterats april 2024.
Gör så här
Tips
Det går bra att byta frysta lingon mot färska, men då behöver man röra/mosa bären lite mer.
Att blanda cottage cheese med rårörda lingon eller lingonsylt är gott till.
Att blanda cottage cheese med rårörda lingon eller lingonsylt är gott till.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3237 KJ / 774 kCal
Fett45 g
Salt5.5 g
Kolhydrater57 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Om man använder plåt bränns maten fast på kanterna 😔 Ersatte fläsk med hallomi ost andra gången jag lagade maten.
Fadi
2024-05-11Supergott med bacon, funkar med hemlagad rödvinbärsylt.
Anders
2024-05-01Min fastnade i kanterna, smorde nog med för lite fett. Är det bakplåtspapper som Ica använt, ser ut så på bilden?
Pia
2024-04-25