Ugnsrostad blomkål och broccoli
Blomkål och broccoli får bli härligt mjuka och krispiga i ugn tillsammans med vitlök, olivolja, salt och peppar. Perfekt som bas i en sallad, tillbehör till middagen, eller grund i en krämig soppa.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Ingredienser
8 portioner
1 blomkål (à ca 700 g)
2 broccoli (à 250 g)
3 krossade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi374 KJ / 89 kCal
Fett5 g
Salt0.89 g
Kolhydrater5 g
Protein4 g
Kommentarer
Väldigt gott att lägga till championer också!
Lisa
2023-05-21Gott och bra tips. ” Spar- mat”
Britta
2022-10-02Kan man använda fryst blomkål och broccoli istället?
Anna
2020-11-02Hej Anna! Det går bra att använda frysta men det kanske inte blir riktigt samma konsistens som med färska. Håll också koll på grönsakerna i ugnen, du kan behöva justera tiden lite. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-04