Ugnsrostad blomkål och broccoli

Betyg 4.7 av 5.
50 personer har röstat
4
Ugnsrostad blomkål och broccoli

Blomkål och broccoli får bli härligt mjuka och krispiga i ugn tillsammans med vitlök, olivolja, salt och peppar. Perfekt som bas i en sallad, tillbehör till middagen, eller grund i en krämig soppa.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ugnsrostad blomkål och broccoli

Ingredienser

8 portioner
1   blomkål (à ca 700 g)
2   broccoli (à 250 g)
3   krossade vitlöksklyftor
1 tsk  salt
1 tsk  svartpeppar
3 msk  olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
50 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott att lägga till championer också!

Lisa

2023-05-21

Gott och bra tips. ” Spar- mat”

Britta

2022-10-02

Kan man använda fryst blomkål och broccoli istället?

Anna

2020-11-02

Hej Anna! Det går bra att använda frysta men det kanske inte blir riktigt samma konsistens som med färska. Håll också koll på grönsakerna i ugnen, du kan behöva justera tiden lite. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-11-04

Näringsvärde per portion

Energi374 KJ / 89 kCal
Fett5 g
Salt0.89 g
Kolhydrater5 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Broccolisallad och blomkålssallad med blodapelsin
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkåls- och broccoligratäng
Betyg 3.3 av 5.
155 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torskrygg med marinerade grönsaker
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Toscanska grönsaker med skinka och chèvre
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spickeskinka med varm kållåda
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosépepparstekt kyckling med blomkåls- och broccolisallad
Betyg 3.2 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga