Ugnsrostad morotshummus
![Ugnsrostad morotshummus](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_175143/cf_259/ugnsrostad_morotshummus.jpg)
Morötterna gör hummusen både söt och mustig. Dessutom får den vacker färg. Gör en större sats och förvara i kylen så har du mellanmålet fixat för några dagar framöver. Servera på rågbröd och toppa med skivad tomat.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
![Ugnsrostad morotshummus](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_175143/cf_259/ugnsrostad_morotshummus.jpg)
Ingredienser
4 dl
500 g morötter
2 msk olja till ugnsplåten
1/2 tsk salt
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 dl olja
1 riven vitlöksklyfta
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 msk tahini
1/2 tsk malen gurkmeja
Till servering
ev rågbröd
skivad tomat
groddar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd serveras till.
Näringsvärdet är beräknat inkl bröd, per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1582 KJ / 378 kCal
Fett22 g
Salt1.5 g
Kolhydrater32 g
Protein9 g
Kommentarer
Supergott! Jag ersatte kikärtor med vita bönor som jag hade hemma. Funkade bra.
Madeleine
2022-08-01Mycket gott på danskt rågbröd! Är gott även utan tahini.
Tage
2021-04-22Det är väldigt mycket fett. Kan man göra den magrare?
Marie
2021-02-12