Ugnsrostade grönsaker med rosmarin
![Ugnsrostade grönsaker med rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_213351/cf_259/ugnsrostade_gronsaker_med_rosmarin.jpg)
Laga grönsaker i ugn som tillbehör till middagen! Ugnsrostade morötter, lök och palsternacka kryddade med rosmarin och timjan passar fint till exempelvis kyckling eller fisk. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
![Ugnsrostade grönsaker med rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_213351/cf_259/ugnsrostade_gronsaker_med_rosmarin.jpg)
Ingredienser
12 portioner
800 g morot
500 g palsternacka
2 gula lökar
2 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer