Ugnsrostade rotfrukter
Färgsprakande rostade rotfrukter med härliga smaker av balsamvinäger, honung och rosmarin. Dessa rostade rotfrukter passar utmärkt med het yoghurtsås och ugnsstekt kycklingklubba.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
1 portion
1 rödbeta
1 stor morot
1 liten bit kålrot (1 liten bit motsvarar ca 75 g)
1 palsternacka
1 msk balsamvinäger
1 tsk flytande honung
1 msk rapsolja
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
ett par kvistar färsk rosmarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1252 KJ / 307 kCal
Fett15 g
Salt1.1 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g
Kommentarer
Slanta i en-två korvar av valfri sort (per portion) så är middagen klar…
Mattias
2021-11-15Låter gott skall pröva det till middag ! Tillsammans med Fläskfile`med champinjonsås.
Margit
2017-02-11Supergott tillsammans med ugnsstekt kycklingklubba.
Sylwia
2016-09-30