Ugnssej med frasiga örter
Sejfilén placerar du på en tomatbas i en ugnsform innan den bäddas in i en läcker röra av färska örter, citronsaft och ströbröd. Toppa ugnssejen med flingsalt för en fin sälta innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 sats fryst, tinad tomatbas (se länk nedan under steg 2)
600 g skinn- och benfri sejfilé (byxad)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Örttäcke
1 dl finhackade färska örter (t ex persilja, timjan och basilika)
1 dl ströbröd
3 msk färskpressad citronjuice (3 msk motsvarar 1/2 citron)
3 msk olivolja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, under förutsättning att man väljer ströbröd utan dessa ingredienser. Obs! bulgur och matkorn innehåller gluten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer