Ugnsstekt kyckling med jordärtskocka, päron och svamp
Ett rejält och utsökt recept på kyckling i ugn med jordärtskocka, päron och svamp. Du gör den stadiga rätten av bland annat kycklingklubbor, timjan, vitlök, päron, svamp, lök, gryn och ost. Oemotståndligt!
Ingredienser
4 portioner
8 medelstora jordärtskockor
800 g delade kycklingklubbor
3 timjankvistar
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
rapsolja
2 stora päron i klyftor
200 g svamp t ex champinjoner, portabello eller karljohansvamp i grova bitar
Krämiga gryn
4 msk finhackad gul lök
4 dl gryn (naken havre)
3 msk smör
6 dl hönsbuljong (vatten + buljontärning eller fond)
1 dl riven, lagrad (24 månader) ost av sveciatyp
salt
3 msk finskuren persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer