Ugnsstekt kyckling med Rhode Island

Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Ugnsstekt kyckling med Rhode Island

Ugnsstekta och saftiga kycklinglår står på kvällens meny. Tillsammans med den milda och krämiga Rhode Island-såsen, det fluffiga riset och krispiga grönsakerna gör att denna rätt känns väldigt balanserad och välsmakande. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Ugnsstekt kyckling med Rhode Island

Ingredienser

4 portioner
8   kycklinglår
1 msk  olja
1 tsk  paprikapulver
salt
peppar

Rhode Island

1 dl  crème fraiche
1/2 dl  majonnäs
2 msk  chilisås
4   port ris eller annat gryn
3   morötter
1/2   isbergssalladshuvud

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med mald kummin eller citron och spiskummin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2804 KJ / 669 kCal
Fett32 g
Salt2.39 g
Kolhydrater55 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsstekt kyckling med Rhode Island-sås
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med cole slaw och rostad potatis
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kyckling med varm salsa och gräddfil
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ajvarkyckling med yoghurt
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
BBQ-kyckling med majs och dragonsmetana
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga