Ugnsstekt kyckling med Rhode Island
![Ugnsstekt kyckling med Rhode Island](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_171465/cf_259/ugnsstekt_kyckling_med_rhode_island.jpg)
Ugnsstekta och saftiga kycklinglår står på kvällens meny. Tillsammans med den milda och krämiga Rhode Island-såsen, det fluffiga riset och krispiga grönsakerna gör att denna rätt känns väldigt balanserad och välsmakande. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017
![Ugnsstekt kyckling med Rhode Island](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_171465/cf_259/ugnsstekt_kyckling_med_rhode_island.jpg)
Ingredienser
4 portioner
8 kycklinglår
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
salt
peppar
Rhode Island
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
2 msk chilisås
4 port ris eller annat gryn
3 morötter
1/2 isbergssalladshuvud
För alla
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna såsen med mald kummin eller citron och spiskummin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2804 KJ / 669 kCal
Fett32 g
Salt2.39 g
Kolhydrater55 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer