Ugnsstekt kyckling och rotmos med brynt smör

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0Klimatsmart
Ugnsstekt kyckling och rotmos med brynt smör

En god kycklingrätt som kommer att uppskattas av hela familjen. Kålrot, morot och potatis mosas till det fluffiga rotmoset och serveras med ugnsstekta kycklingfiléer och sötsyrlig kålrabbi.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014

Ugnsstekt kyckling och rotmos med brynt smör

Ingredienser

4 portioner
4   kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 tsk  olja
salt
peppar

Rotmos

50 g  smör
200 g  kålrot
400 g  potatis
3   morötter

Kålrabbi

1 dl  vatten
1 dl  socker
1/2 dl  ättiksprit (12 %)
ca 300 g  kålrabbi
1/2   kruka persilja

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1627 KJ / 389 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein33 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Picklad kålrabbi med citron och senapsfrön
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad kålrabbi med rädisa
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med picklad kålrabbi och chèvrekräm
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syrade tomater med äpple och kålrabbi
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krispig sallad med kålrabbi och päron
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ingefärspicklad kålrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga