Ugnsstekt kyckling och rotmos med brynt smör
![Ugnsstekt kyckling och rotmos med brynt smör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_102190/cf_259/ugnsstekt_kyckling_och_rotmos_med_brynt_smor______.jpg)
En god kycklingrätt som kommer att uppskattas av hela familjen. Kålrot, morot och potatis mosas till det fluffiga rotmoset och serveras med ugnsstekta kycklingfiléer och sötsyrlig kålrabbi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014
![Ugnsstekt kyckling och rotmos med brynt smör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_102190/cf_259/ugnsstekt_kyckling_och_rotmos_med_brynt_smor______.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 tsk olja
salt
peppar
Rotmos
50 g smör
200 g kålrot
400 g potatis
3 morötter
Kålrabbi
1 dl vatten
1 dl socker
1/2 dl ättiksprit (12 %)
ca 300 g kålrabbi
1/2 kruka persilja
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1627 KJ / 389 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer