Ugnsstekt lax med kålrabbisallad
Ibland är det tillbehören som är godast! Den ugnsstekta laxen smaksätts med en crème fraiche, och under tiden den är i ugnen blandas en kålrabbisallad ihop. Den slungas i olivolja och vitvinsvinäger, vilket tillför en härlig syra till rätten. Servera med bulgur, eller annat gryn som du föredrar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021
Ingredienser
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smaksätt med 1 msk tomatpuré, 1 msk chilisås och 1 tsk basilika, crème fraiche, salt och peppar (för 4 port).
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smaksätt med 1 msk tomatpuré, 1 msk chilisås och 1 tsk basilika, crème fraiche, salt och peppar (för 4 port).
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Perfekt.
Dora
2021-03-29Väldigt gott! Vi hade cous cous till och det vart bra. Tips att öka mängden creme fraishe. Våra barn åt dock inte, då de inte gillar lax.
Ulrika
2021-01-21Tillagade laxen med termometer efter receptet och upplevde att den blev lite slemmig, nästa gång får den vara inne lite längre i ugnen! Trevlig rätt!
Moa
2021-01-20