Ugnsstekta kycklinglår och gurkyoghurt
Kycklinglår blir väldigt möra och krispiga när de tillagas i ugnen, speciellt om man också öser kycklingen med fettet från formen några gånger. Då blir skinnet ännu frasigare. Här serveras kycklinglåren med en krämig gurkyoghurt och kokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021
Ingredienser
4 portioner
8 kycklinglår med skinn (8 st motsvarar ca 720 g)
2 dl matyoghurt
1 gurka
Att ha hemma
salt
peppar
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
4 port ris
1 vitlöksklyfta
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
ös kycklingen med fettet från formen några gånger under stekningen så blir skinnet ännu frasigare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1876 KJ / 448 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
kycklingen har längre tillagningstid än angivet - givetvis delvis pga större lår. annars var smaken god. bytte gurkyoghurten mot en egen kycklingsås, då det kändes lite torrt med " gurkyoghurten"..
Tina
2024-06-14Skön smakmix mellan kyckling och gurkyoughurt (tsatziki). Vi avnjöt middagen med en flaska Boira, Sangiovese. Gott!
Gunnar
2022-01-02Det kom ut vätska fr kycklingen först på slutet så fick inte samma gyllenbruna frasighet som på bilden. Yoghurten m en stor vitlöksklyfta o ganska mkt salt var god.
Louise
2021-06-19