Ungersk köttgryta

Betyg 2.6 av 5.
33 personer har röstat
2
Ungersk köttgryta

Ungersk köttgryta är en mustig god gryta som gärna ska koka en stund för att köttet ska bli så mört som möjligt. Den innehåller krossade tomater, vitlök, paprikapulver, kummin, mejram, lök, paprika och självklart grytbitar av högrev eller märgpipa.

Ungersk köttgryta

Ingredienser

4 portioner
1   burk krossade tomater (à 400 g)
2   vitlöksklyftor
1 tsk  salt
1 msk  paprikapulver
1 tsk  kummin
2 tsk  mejram
2   gula lökar
500 g  grytbitar av märgpipa eller högrev
1 1/2 dl  vatten
2   gröna paprikor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Helt okej gryta, men smakar alldeles för lite. Ska prova med mer kryddor och lite kajennpeppar nästa gång.

Karin

2004-06-29

Enkelt att laga till många. Blev nästan bättre när man värmde upp resterna dagen efter....

Britt marie

2002-08-06

Testa liknande recept

Gulasch med fläskkött, tomat och citron
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig gulasch
Betyg 3.1 av 5.
178 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka
Betyg 4.1 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Hovärkens gulasch
Betyg 4.1 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gulaschsoppa med grönsaker
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga