Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana
![Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_177858/cf_259/vaffelhjartan_med_caviar__rodlok_och_smetana.jpg)
Hur gör man en våffla med vuxensmak? Denna hemlagade, frasiga våffla är toppad med favoriter som caviar, citron, rödlök och krämig smetana. En perfekt förrätt på våffeldagen eller när du vill lyxa till helgbrunchen.
![Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_177858/cf_259/vaffelhjartan_med_caviar__rodlok_och_smetana.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Våfflor
4 msk smör (4 msk motsvarar 60 g) + extra till gräddning
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
1 dl iskallt vatten
Topping
1 citron
1 rödlök
75 g röd caviarmix
2 dl smetana
Till garnering
dill
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2122 KJ / 505 kCal
Fett40 g
Salt1.4 g
Kolhydrater28 g
Protein7 g
Kommentarer
Blev mycket gott!
Susanne
2022-03-25så himla gott
Angelica
2020-03-25