Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana

Hur gör man en våffla med vuxensmak? Denna hemlagade, frasiga våffla är toppad med favoriter som caviar, citron, rödlök och krämig smetana. En perfekt förrätt på våffeldagen eller när du vill lyxa till helgbrunchen.

Ingredienser
4 portioner
Våfflor
4 msk smör (4 msk motsvarar 60 g) + extra till gräddning
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
1 dl iskallt vatten
Topping
1 citron
1 rödlök
75 g röd caviarmix
2 dl smetana
Till garnering
dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2122 KJ / 505 kCal
Fett40 g
Salt1.4 g
Kolhydrater28 g
Protein7 g
Kommentarer
Ska de ätas varma å nygjorda eller kan de serveras kalla/svala?
Johanna
2025-04-06Hej Johanna! Godast är de nygjorda och ljumna men om du vill förbereda så förvara dom i rumstemperatur och lite luftigt så att dom inte blir sega. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-07Blev mycket gott!
Susanne
2022-03-25så himla gott
Angelica
2020-03-25