Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana

Betyg 5 av 5.
10 personer har röstat
2
Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana

Hur gör man en våffla med vuxensmak? Denna hemlagade, frasiga våffla är toppad med favoriter som caviar, citron, rödlök och krämig smetana. En perfekt förrätt på våffeldagen eller när du vill lyxa till helgbrunchen.

Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana

Ingredienser

4 portioner

Våfflor

4 msk  smör (4 msk motsvarar 60 g) + extra till gräddning
1 dl  mjölk
2 dl  vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1   ägg
1/2 tsk  bakpulver
1 dl  iskallt vatten

Topping

1   citron
1   rödlök
75 g  röd caviarmix
2 dl  smetana

Till garnering

dill

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Blev mycket gott!

Susanne

2022-03-25

så himla gott

Angelica

2020-03-25

Näringsvärde per portion

Energi2122 KJ / 505 kCal
Fett40 g
Salt1.4 g
Kolhydrater28 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Vegovåfflor utan gluten
Betyg 3.5 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkaksvåfflor
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Våffelsmet med bubbelvatten
Betyg 3.1 av 5.
264 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Belgiska våfflor
Betyg 4.2 av 5.
666 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Parmesanvåffla
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grundrecept frasvåfflor
Betyg 4.1 av 5.
281 personer har röstat
Över 60 min att tillaga