Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone
![Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_213283/cf_259/vafflor_med_citronsmak_och_vispad_mascarpone.jpg)
Syrliga och söta citronvåfflor är ett lyxigt inslag till brunch, lunch eller fika. Citron och vallmofrön sätter smak på den frasiga våfflan som serveras tillsammans med krämigt vispad vaniljmascarpone och honung.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
![Våfflor med citronsmak och vispad mascarpone](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_213283/cf_259/vafflor_med_citronsmak_och_vispad_mascarpone.jpg)
Ingredienser
8-10 st
Citronvåfflor
125 g smör (+ extra till gräddning)
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 dl strösocker
2 msk vallmofrön
2 dl mjölk
1 msk finrivet citronskal
2 dl kallt kolsyrat vatten
Vaniljmascarpone
250 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk vaniljsocker
Till servering
honung
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk. Byt mascarpone mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och mascarpone mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott! Mums!
Christina
2024-03-27Mums vad gott!
Maria
2023-03-26Det ger så du ju cool på typ
Patrik
2022-04-03