Valnötskaka
Valnötskaka med choklad, eller chokladkaka med valnötter, mumsigt god och inte svår att göra. Med den smälta chokladen och valnötskärnorna i smeten får du både smak och konsistens. Toppa sedan med smält blockchoklad och valnötter för ögonfröjden.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004
Ingredienser
10 bitar
125 g mörk blockchoklad
1 dl olivolja
2 dl strösocker
3 äggulor
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grovt hackade valnötskärnor (1 1/2 dl motsvarar ca 75 g)
2 dl mjölk
3 äggvitor
Garnering
100 g mörk blockchoklad
hela valnötskärnor
För alla
Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör så här
Tips
En klick grekisk yoghurt med lite honung på toppen är gott till.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Tog rapsolja istället för olivolja då jag inte är så försjust i olivsmak. Kakan blev riktigt god men hade inte behövt vara i ugnen riktigt så länge som 40 min för den blev nästan för torr.
Anna
2005-10-15