Valnötstofu med barigoulegrönsaker, bakade körsbärstomater & auberginekräm
![Valnötstofu med barigoulegrönsaker, bakade körsbärstomater & auberginekräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17697/cf_259/valnotstofu_med_barigoulegronsaker__bakade_korsbarstomater___auberginekram.jpg)
En härlig vegetarisk festmåltid. Ljuvliga ugnsbakade körsbärstomater, len auberginekräm, valnötstofu och barigoulegrönsaker med smak av vitt vin, vitvinsvinäger och timjan. En måltid som passar bra vid festliga tillfällen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
![Valnötstofu med barigoulegrönsaker, bakade körsbärstomater & auberginekräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17697/cf_259/valnotstofu_med_barigoulegronsaker__bakade_korsbarstomater___auberginekram.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Ugnsbakade körsbärstomater
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 tsk flingsalt
Barigoulegrönsaker
4 schalottenlökar
1 fänkål
4 morötter
2 palsternackor
2 selleristjälkar
2 dl vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
timjankvistar
lagerblad
1 tsk salt
2 msk olivolja
Auberginekräm
2 auberginer
1 dl yoghurt (10 %)
olivolja
1/2 tsk salt
Valnötstofu
1 förpackning marinerad tofu (à 300 g)
1 dl valnötter
1 äggvita
2 msk rapsolja
Gör så här
Tips
Mycket går att förbereda, gärna dagen före. Börja med tomaterna, som tar tid i ugnen. Barigoulegrönsakerna och auberginekrämen kan också göras långt i förväg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1189 KJ / 284 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater14 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt mycket jobb i förhållande till resultatet. Auberginekrämen var god, likaså tofun... Men grönsakerna, långkok...
Greger
2024-03-16