Vanilj- & basilikamarinerade bär med mascarponeglass
![Vanilj- & basilikamarinerade bär med mascarponeglass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_72339/cf_259/vanilj-___basilikamarinerade_bar_med_mascarponeglass.jpg)
En spännande blandning av smaker blandas i den här härliga glassdesserten. Äkta vaniljstång ger mycket smak som gifter sig väl med färska hallon, blåbär och jordgubbar. Basilika ger denna dessert en egen touch!
![Vanilj- & basilikamarinerade bär med mascarponeglass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_72339/cf_259/vanilj-___basilikamarinerade_bar_med_mascarponeglass.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 vaniljstång (gärna Tahitivanilj)
1 dl sött vitt vin
2 dl färska blåbär
2 dl färska hallon
2 dl färska jordgubbar
1 msk florsocker
1 näve basilikablad
glass (gärna Carte D'Or Crema di Mascarpone)
1 msk olivolja
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt glass mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Recept och bild från Carte d´Or.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt glass mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Recept och bild från Carte d´Or.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer