Vaniljbullar

Dessa smarriga vaniljbullar gör du på en vanlig bulldeg. Bullarna fyller du med en blandning av smör, socker och vaniljsocker. Över de saftiga vaniljbullarna strör du mandelsplitter innan gräddning och när bullarna svalnat ringlas glasyr på florsocker över.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Ingredienser
30 bullar
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma
1 krm salt
ca 15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)
Fyllning
200 g rumstempererat smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vaniljsocker
Till pensling och topping
1 ägg
50 g mandelsplitter
Glasyr
2 dl florsocker
4 - 4 1/2 tsk vatten
Gör så här
00:40:00
00:20:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Energi959 KJ / 227 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g
Kommentarer
Någon har vänt på smör. Det ska väl ändå vara 200g i smeten och 50g man penslar på?? Det här blir en väldigt torr bulle, och en plåt fylld av smält och bränt smör...
Aron
2025-04-01På tok för mycket smör i fyllningen, utlöste brandlarm när smöret smälte i ugnen!!
Evert
2024-06-14Använder florsocker istället för strösocker samt 100 gr smör i fyllningen anser att det räcker. 👩🏻🍳 Lena
Lena
2024-06-10