Vaniljbullar med bär
![Vaniljbullar med bär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_163457/cf_259/vaniljbullar_med_bar.jpg)
Baka sommarens godaste bullar med nyplockade bär som hallon, blåbär eller röda vinbär. För att lyxa till det ytterligare har vi fyllt vaniljbullarna med smörkräm. Gör en stor laddning - dessa kommer gå åt fort!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
![Vaniljbullar med bär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_163457/cf_259/vaniljbullar_med_bar.jpg)
Ingredienser
40-50 st
175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk (3%)
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
14 dl vetemjöl (14 dl motsvarar 840 g) + extra till utbakning
3 dl färska bär (t ex hallon eller blåbär)
uppvispat ägg (till pensling)
florsocker
Smörkräm
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget eller pensla med mjölk/fil alt laktos/mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi790 KJ / 189 kCal
Fett9 g
Salt0.22 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentar
Jättegoda!
Annelie maria
2023-07-31