Vaniljfudge
En riktigt lyckad vaniljfudge gör vem som helst lycklig. Den här lagom söta fudgen bär ljuvlig smak av vanilj som pricken över i. Skär i lagom stora kuber och förvara gärna i glasburk med lock.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
30 bitar
1 vaniljstång
5 dl socker
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 msk sirap
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mjölk mot havre- eller sojabaserade ersättningar.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi392 KJ / 94 kCal
Fett3 g
Salt0.02 g
Kolhydrater15 g
Protein0.4 g
Kommentarer
Lätta att göra. Blir perfekta 😍
Anna
2022-12-18Gjort i flera år och blir perfekta! Jag veganiserar dock mina och funkar fint med havresubstitut istället för mjölk och grädde
Louise
2022-12-17Bästa receptet på fudge! Smakar precis som den man kan köpa på Harrods och Fortnum & Mason i London. Precis sådär söt och smulig som den ska vara. Den bara smälter i munnen! Termometer rekommenderas verkligen.
Lina
2021-12-30