Vaniljglass med kinesiska torkade plommon
Kinesiska torkade plommon är söta, sura, salta och lite peppriga i smaken då de är kryddade med havssalt och kinesisk lakritsrot. Blanda ihop dessa med mild vaniljglass och tillsätt rostad mandelmassa för en knaprig textur. Mycket gott!
Ingredienser
6 portioner
1 dl sötmandel
1 dl riven mandelmassa
1 dl sesamfrön (svarta eller vita, gärna båda sorter)
2 förp havreglass med smak av vanilj (à 280 g)
3/4 dl kinesiska urkärnade torkade plommon
För alla
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Oatly.
Gör så här
Tips
Kinesiska torkade plommon kan hittas i asiatiska livsmedelsbutiker eller på nätet. Får man inte tag på det kan man göra en egen variant med syrliga torkade bär (t.ex. physalis) som man vänder i lakritspulver.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1597 KJ / 382 kCal
Fett24 g
Salt0.19 g
Kolhydrater35 g
Protein7 g
Kommentarer