Vaniljglass med misokolasås och sesampuffar
![Vaniljglass med misokolasås och sesampuffar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191959/cf_259/vaniljglass_med_misokolasas_och_sesampuffar.jpg)
En enkel och otroligt god dessert till nyår eller något annat festligt tillfälle! Glass serveras med honungsrostade rispuffar och en hemgjord kolasås med miso.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
![Vaniljglass med misokolasås och sesampuffar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191959/cf_259/vaniljglass_med_misokolasas_och_sesampuffar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Sesampuffar
2 dl rispuffar
2 msk flytande honung
2 msk rostade sesamfrön
1/2 tsk flingsalt
Misokolasås
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 krm vaniljpulver
1 msk vit misopasta
Till servering
1/2 l vaniljglass
För alla
Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och glass.
Gör så här
Tips
Misokolasåsen håller sig i kyl ca 1 vecka.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2136 KJ / 510 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater75 g
Protein4 g
Kommentar
Kolasåsen blev gudomlig!
Malin
2020-01-16Hej Malin! Roligt att du gillar vår misokolasås. Håller med, den är supersmarrig. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-01-16