Vaniljkräm
![Vaniljkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_186555/cf_259/vaniljkram.jpg)
En äkta vaniljkräm gjord på vaniljstång är det som tar dina bakverk från helt okej till total magi! Tårtor, bakelser, bullar, kakor eller paj – bara fantasin sätter gränserna! Främsta skälet till att göra sin egen vaniljkräm är att den blir så mycket godare än att köpa färdig.
![Vaniljkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_186555/cf_259/vaniljkram.jpg)
Ingredienser
8 dl
1 vaniljstång
5 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
7 äggulor
1/2 dl majsstärkelse
25 g rumsvarmt smör
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Näringrvädet är beräknat på 1 dl.
Gör så här
Tips
Använd inte stålvisp i aluminiumkastrull, vaniljkrämen blir gråaktig då.
Får du vaniljkräm över går den bra att frysa.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi696 KJ / 167 kCal
Fett7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag följer aldrig recept till punkt och pricka.. jättebra grund men gå på känsla, jag låter tex denna koka längre så den blir tjock. Då blir det en kräm och inte sås som många nedan kommenterat. Lycka till!
Karin
2024-06-01Samma hände med mig som många andra här läser jag, blev också lite för lös. Men oj va god den var!!
Louise
2024-03-11Väldigt god vaniljkräm
Mikael
2023-06-24