Vaniljparfait med pepparkakor och lingon
Denna fulländade vaniljparfait med pepparkakor och lingon blir en perfekt dessert på julafton och på andra högtider under året. Parfaiten av ägg, vispgrädde och vaniljstång serveras med pepparkakor och rårörda lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004
Ingredienser
6 portioner
1 vaniljstång (1 vaniljstång motsvarar 1 msk vaniljsocker)
6 äggulor
1 1/2 dl socker
6 dl vispgrädde
2 dl rårörda lingon
12 - 15 pepparkakor
För alla
Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.
Gör mjölk- eller äggfri: servera med en mjölk- och/eller äggfri glass.
Gör så här
Tips
Förbered
Parfaiten går att göra upp till en vecka i förväg. Ta fram parfaiten minst 10 minuter i förväg, den smakar mer om den inte är iskall.
Parfaiten går att göra upp till en vecka i förväg. Ta fram parfaiten minst 10 minuter i förväg, den smakar mer om den inte är iskall.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Denna har jag gjort alla år till efterätt på julafton-ÄLSKAS av alla! Helt underbar!
Kerstin
2009-12-16Mumma var detta. Nyårsefterrätten som satte pricken över i.
Katarina
2007-01-08Jättegott! En god variant är att byta ut lingon och pepparkakor mot hjortronsylt.
Ingrid
2006-05-13