Vaniljsås på cashewnötter
![Vaniljsås på cashewnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142623/cf_259/vaniljsas_pa_cashewnotter.jpg)
En vaniljsås behöver inte vara baserad på mejeriprodukter. Det går att göra på havre, soja, ris, eller som här – med blötlagda cashewnötter smaksatt med vanilj. Bjud den veganska vaniljsåsen till favoritpajen, ugnsbakade äpplen eller till fruktsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
![Vaniljsås på cashewnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142623/cf_259/vaniljsas_pa_cashewnotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl naturella, osaltade cashewnötter
2 - 3 dl vatten
1/2 tsk vaniljpulver
3 msk agavesirap
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Ju starkare matberedare, desto mer silkeslen blir vaniljsåsen i konsistensen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1321 KJ / 315 kCal
Fett22 g
Salt0.33 g
Kolhydrater20 g
Protein8 g
Kommentar
Jättegod sås. Dock använder jag ingen sötning
Anna
2023-07-18