Värdshusets långpannebröd
![Värdshusets långpannebröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15901/cf_259/vardshusets_langpannebrod.jpg)
Härligt långpannebröd för söndagsbrunchen eller som tillbehör till middagen! Vallmofröna ger en härligt lantlig känsla. Servera gärna tillsammans med örtkryddad färskost, mums!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
![Värdshusets långpannebröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15901/cf_259/vardshusets_langpannebrod.jpg)
Ingredienser
20 bitar
25 g jäst
7 dl vatten
2 tsk vallmofrön
2 dl grahamsmjöl
ca 12 dl vetemjöl (12 dl motsvarar ca 720 g)
1 msk havssalt
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi635 KJ / 151 kCal
Fett0 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g
Kommentarer
Supergott och enkelt bröd att baka. Gästerna älskar det!
Ing-marie
2021-08-28Så enkelt att göra! Kör dubbelsats varav ca 5 dl graham och 2 dl havregryn och resten fullkornsmjöl special och så en påse brödkryddor i spadet! Släktens favorit!
Ulrika
2019-09-13Älskar detta brödet! Gör dubbelsats i min långpanna till ugnen och har i en påse brödkryddor i vatten och jästspadet!
Ulrika
2019-09-13