Vårgrön soppa med ägg
![Vårgrön soppa med ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16947/cf_259/vargron_soppa_med_agg.jpg)
Den här vårgröna soppan är en obeskrivlig smakupplevelse som inte kommer att göra dig besviken. Soppan innehåller smaker från fänkål, sallad, kycklingbuljong och krämig cheddarost och du serverar den med ägg, räkor och gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008
![Vårgrön soppa med ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16947/cf_259/vargron_soppa_med_agg.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 msk hela torkade fänkålsfrön
1 1/2 l kycklingbuljong
3 krukor romansallad
1 1/4 dl riven cheddarost (eller annan lagrad ost)
1 msk smör
150 g skalade räkor
kokta ägg
1 msk finskuren gräslök
salt och peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör ägg- och mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärning/fond. Uteslut äggen. Byt osten mot mjölkfritt alternativ, ersätt smöret med mjölkfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi683 KJ / 163 kCal
Kommentar
Soppan smakade ljuvligt! Den blev dock lite lös så jag blandade i potatismjöl så den fick en krämigare konsistens. Färgen blev inte heller lika grön som på bilden, men vad gör det den smakade verkligen inte sämre för det.
Pernilla
2008-04-12