Vårgrön soppa med ägg

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Vårgrön soppa med ägg

Den här vårgröna soppan är en obeskrivlig smakupplevelse som inte kommer att göra dig besviken. Soppan innehåller smaker från fänkål, sallad, kycklingbuljong och krämig cheddarost och du serverar den med ägg, räkor och gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Vårgrön soppa med ägg

Ingredienser

6 portioner
1 msk  hela torkade fänkålsfrön
1 1/2 l  kycklingbuljong
3   krukor romansallad
1 1/4 dl  riven cheddarost (eller annan lagrad ost)
1 msk  smör
150 g  skalade räkor
kokta ägg
1 msk  finskuren gräslök
salt och peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör ägg- och mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärning/fond. Uteslut äggen. Byt osten mot mjölkfritt alternativ, ersätt smöret med mjölkfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Soppan smakade ljuvligt! Den blev dock lite lös så jag blandade i potatismjöl så den fick en krämigare konsistens. Färgen blev inte heller lika grön som på bilden, men vad gör det den smakade verkligen inte sämre för det.

Pernilla

2008-04-12

Näringsvärde per portion

Energi683 KJ / 163 kCal

Testa liknande recept

Skaldjursfond
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillbakad torskrygg med fänkål, saffran och tomat
Betyg 4.2 av 5.
51 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fänkålskryddade laxspett
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paellainspirerad skaldjurssallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fänkålsrub med muskot och stjärnanis
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fänkålsrubb
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga