Vårgryta på Indiavis
Denna gryta på indiskt vis känns fräsch och tack vare sin korta tillagningstid passar den perfekt till vardagsmiddagen. Vårgryta på Indiavis innehåller smakhöjare som blomkål, salladslök och garam masala.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1999
Ingredienser
4 portioner
1 blomkålshuvud
1 knippa salladslök
8 små primörpotatisar
3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1/2 tsk salt
1 tsk garam masala
1 paket gröna ärtor (à ca 125 g)
bröd
crème fraiche
äpple
senap
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen för buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt till glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1705 KJ / 408 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer