Vårig grönsallad med sparris och pumpadressing

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
2
Vårig grönsallad med sparris och pumpadressing

Med tunt hyvlad sparris, krispiga salladsärtor och en krämig dressing på pumpakärnor, matyoghurt och vitlök är det här en grönsallad när den är som bäst. Servera som tillbehör eller som en del av en buffé.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Vårig grönsallad med sparris och pumpadressing

Ingredienser

6 portioner

Dressing

1 dl  rostade pumpakärnor
2 dl  matyoghurt
2 msk  olivolja
1   liten vitlöksklyfta
1 msk  citronjuice eller vinäger
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

Sallad

1   knippe sparris (à 250 g)
150 g  salladsärtor
200 g  hjärtsallad eller blandade salladsblad
1   förp ärtskott (à 100 g)
torkade blåbär
pumpakärnor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod, de torkade blåbären och dressingen lyfter salladen.

Linda

2023-04-29

Krispig och jättegod!

Ann

2020-06-03

Näringsvärde per portion

Energi725 KJ / 173 kCal
Fett13 g
Salt0.5 g
Kolhydrater7 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Vårsallad med sparris
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödswrap med halloumisallad
Betyg 3.1 av 5.
151 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörgåstårta med räkor och lax
Betyg 3.2 av 5.
627 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörrebröd med portabello, sparris och valnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrissallad
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrissallad med ägg och basilikadressing
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga